Image for the link to the Reference Locator

Referensprojekt

I vårt avsnitt med referensprojekt, kan du läsa om arkitektens vision, entreprenörens erfarenheter och ägarens uppfattning om deras framstående byggnadskonstruktioner.

Building Types

Project Types

Brands

Countries

We can't find any results that match your search

project barendrecht 1
Industrial - Distribution center
02 apr 2020

Efter tolv år skiner distributionscenter som aldrig förr

Hollander Barendrecht, ett dotterbolag till The Greenery, ser till att många matbutiker i Nederländerna får färskvaror och kylda produkter levererade till sig varje dag. Under 2008 öppnade de ett nytt distributionscenter för färskvaror. Tack vare genomtänkt användning av slitstarka material har man sett till att byggnaden, som nu är tolv år gammal, fortfarande ser så gott som ny ut.

Läs mer
Klostermarksskolen in Roskilde, Denmark cladded with Rockpanel Colours RAL 7016 and RAL 7021 facade cladding
Public - Schools / Universities
05 feb 2020

Klostermarksskolan: Konsten att skapa en hållbar skolmiljö

I dagens designvärld blir det ett allt viktigare mål att skapa mer värde ur färre resurser. När arkitekterna skulle rita Klostermarksskolan införlivade man slitstarka och hållbara material. Dessutom så optimerade man utrymmena och använde sig av energieffektiva designstrategier.

Läs mer
Bonarka For Business, Building F of B4B Office Park in Krakow, Poland, cladded with Rockpanel Woods facade cladding
Commercial - Office / administration
04 feb 2020

Bonarka For Business visar vägen till framtidens kontorsdesign

Alldeles intill Bonarka City Center – ett populärt center med butiker och annat nöjesutbud i Kraków, Polen – ligger Bonarka for Business (B4B). Denna prisbelönta kontorspark består av 10 innovativa byggnader. En av dessa, ”Byggnad F” i affärsområdet Bonarka for Business (B4B), är beklädd med fasadskivor av typen Rockpanel Woods.

Läs mer
Belle Vue Brewery in Brussels, old brewery transformed into Hotel Belvue. This building is clad with Rockpanel Ply facade cladding.
Commercial - Hotels & Restaurants
04 feb 2020

Belle Vue Brewery i Bryssel: från ett gammalt bryggeri till ett modernt hotellcentrum

Mitt i centrala Bryssel, nära stadens kanal, finns en byggnad som kombinerar hundraårig historia med innovation. I det som tidigare var ölbryggeriet Belle Vue ligger nu ett hotell- och restaurangcentrum. Det ägs huvudsakligen av Hotel Belvue, Belgiens första helt passiva hotell. Arkitektbyrån l’Escaut hade ansvaret för renoveringen och man använda Rockpanel Ply som fasadbeklädnad.

Läs mer
EromesMarko office building and factory in Wijchen, Netherlands cladded with Rockpanel Woods (custom design) facade cladding.
Commercial - Office / administration
29 okt 2019

Unik träfasad gör fabriken till ett riktigt blickfång

EromesMarkos huvudkontor har genomgått en verklig förvandling. Företaget som skapar innovativa utbildningsmiljöer har tre produktionsplatser i Nederländerna. Fabriken i Wijchen, bredvid huvudkontoret uppfördes 1967. Eftersom byggnaden genom åren redan hade utvidgats flera gånger krävdes nu en total renovering. Arkitekt Martijn de Waal (DUAL architects) ritade en fabriksbyggnad där hållbarhet är en central faktor – både interiört och exteriört.

Läs mer
Sherwin office in Kortenberg, Belgium cladded with Rockpanel Chameleon facade cladding.
Commercial - Office / administration
24 sep 2019

Ny kameleontfasad i Belgien blev en omedelbar succé

Som ett ytbehandlingsföretag som är känt för att utföra renoveringsprojekt med markanta och effektfulla utseenden stod det klart redan från början att Sherwin ville förvandla sin nya kontorsbyggnad till en riktig attraktion. Naturligtvis var de tvungna att inkludera en fasad som verkligen sticker ut i mängden. Tack vare de magiska färgeffekterna hos Rockpanel Chameleon har kontoret blivit en byggnad som drar alla blickar till sig i området.

Läs mer
The new Sydhaven school in Copenhagen, Denmark with Rockpanel Colours exterior cladding
Public - Schools / Universities
23 sep 2019

Skolan är den komponent som knyter samman staden med dess hamn

I stadsdelen Sydhavnen i Köpenhamn hittar vi en skola som inte liknar någon annan. Arkitekturen återspeglar skolans vision om att vara den komponent som knyter samman staden, hamnen och samhället som helhet.

Läs mer
Sports hall 'Lärkan' in Sala, Sweden cladded with Rockpanel Stones Mineral Rust and Basalt Iron facade cladding.
Commercial - Gymnasiums / sportshalls
12 sep 2019

Salas nya idrottshall lyser upp både stad och föreningsliv

Under förra sommaren påbörjades byggandet av nya idrottshallen ’Lärkan’ i Sala, vilken slår upp dörrarna nu på lördag, den 31 augusti. Och den är minst sagt unik i sin design. Stadens nya idrottshall kommer inte enbart skapa glädje hos sportutövare, utan även erbjuda ett vackert inslag i stadens arkitektur med sin konstnärliga fasad med vackra ljuseffekter.

Läs mer
Renovation of a Multi Family Housing in Hannover, Germany with Rockpanel Colours exterior cladding
Residential - Blocks of flats
06 aug 2019

Haute Couture inom husbygge: färgglad fasadbeklädnad i Hannover

Under 2012 beslöt bostadsrättsföreningen Gartenheim att bygga om ett flerfamiljshus som byggdes 1957. Innan renoveringen hade byggnaden en murad fasad i ljusbeige färg. Men nu ser det annorlunda ut! Detta flerfamiljshus i tyska Hannover – som döpts till ”Haute Couture” – är numera en färgsprakande konstruktion.

Läs mer
Tours Bièvre in Antony, France cladded with Rockpanel Colours and Woods facade cladding
Residential - Blocks of flats
26 jul 2019

Renovering av flerfamiljshus kombinerar brandsäkerhet och design

Många arkitekter ställs inför utmaningen att inte bara rita byggnader som uppfyller deras drömmar vad gäller design utan även uppfyller kraven om optimal brandsäkerhet. Det finns många sätt att uppfylla kraven i plan- och bygglagen, men vilket är det bästa alternativet när du samtidigt vill skapa bästa möjliga design?

Läs mer
Student home Kotville, Brugge - Belgium. Rockpanel Woods, Rockpanel Colours.
Residential - Blocks of flats
25 jul 2019

Studentboendet Kotville sticker både ut och smälter in

Att hitta en balans mellan att sticka ut och samtidigt smälta in i miljön: detta var den utmaning som arkitekterna ställdes inför när de tog sig an Kotville. BAU Architectenbureau B. & C. Coussée ritade det nya studentboendet i belgiska Brügge, som ligger mellan en motorväg och ett område med enfamiljshus.

Läs mer
Swimming pool Wodny Park in Tychy, Poland cladded with Rockpanel Chameleon facade cladding
Commercial - Other
22 jul 2019

Innovativ vattenpark i Polen får folk att titta en gång extra - Wodny-Parken Tychy

Wodny-parken i Tychy är Polens mest energieffektiva vattenpark, kanske till och med Europas effektivaste. Den innovativa byggnaden, som vunnit en hel rad utmärkelser, är verkligen helt otroligt färgglad. Med dess spektakulära Rockpanel Chameleon-fasad så drar den verkligen alla blickar till sig.

Läs mer
Houses in Wijbosch, Netherlands cladded with Rockpanel Woods facade cladding
Residential - Single family houses
18 jul 2019

Fasader med ett naturligt utseende får ett nytt bostadsområde att smälta in i omgivningen på ett perfekt sätt

Bostadsägarna i ett projekt som ligger där den gamla Sint-Servatius-kyrkan låg i Wijbosch, Brabant, fick nyligen nycklarna till sina nya hem. Projektet har totalförändrat den gamla kyrkan och andra byggnader i ett bostadsområde som heter De Beukenhof. Byggnadernas mest framträdande egenskap är deras grovhuggna, samtida arkitektur som sömlöst smälter in i det omgivande landskapet tack vare en smart och originell användning av naturliga material.

Läs mer
Mariedalsskolan in Varberg, Sweden cladded with Rockpanel Colours facade cladding
Public - Schools / Universities
11 jul 2019

Skolmoduler får bukt med fukt på Mariedalsskolan

I början av förra året beslutade man att riva delar av Mariedalsskolan i Varberg på grund av höga fuktvärden och dåligt inomhusklimat. I maj i år stod två nya sidobyggnader färdiga, byggda med moduler. Modullösningen från Flexator ska göra det enklare att underhålla skolan och flytta den om behovet skulle uppstå i framtiden. För att upprätthålla god brandklass, utan att kompromissa med estetiken, är modulerna även rustade med fasadskivor från Rockpanel.

Läs mer
Sheffield Hallam University, in Sheffield, United Kingdom with glued and routed Rockpanel Colours exterior cladding
Public - Schools / Universities
28 jun 2019

Universitetet Sheffield Hallam tar konsten till hjärtat av campus

Rockpanels fasader utgör målarduken för ett spektakulärt specialbeställt projekt på Sheffield Hallam University. Vi pratar om ett konstverk – eller snarare slöjdarbete – på en tre våningar hög byggnad som är universitetets nya atrium: ”Heart of Campus”. Anläggningens yta på totalt 7 400 m2, har lokaler för undervisning, studier och sociala aktiviteter. Byggnaden uppfyller universitetets mål att tillhandahålla lokaler av högsta kvalitet för undervisning och studier för 35 000 studenter.

Läs mer
ExtraCare Longbridge in Birmingham (United Kingdom) with Rockpanel Woods FS-Xtra facade cladding
Commercial - Other
26 jun 2019

Ett tryggt och bra äldreboende på ExtraCare Longbridge, Birmingham

Över 300 seniorer njuter nu av livet på ExtraCare Longbridge i Birmingham (Storbritannien). Anläggningen med äldreboenden är utformat för att uppmuntra till och stödja en självständig och berikande livsstil för de personer som bor där. Det erbjuder flexibla boendealternativ till rimliga priser med alla faciliteter och tjänster som de behöver nu eller i framtiden.

Läs mer
The Flower Bowl Entertainment Centre in Preston, United Kingdom cladded with Rockpanel Colours and Stones facade cladding
Commercial - Other
26 jun 2019

Konst från Rockpanel blommar på Barton Grange Flower Bowl

The Flower Bowl är ett innovativt nöjescentrum där man kan utöva ett antal aktiviteter. Detta stora aktivitetscentrum ligger bredvid den enorma handelsträdgården Barton Grange Garden Centre samt småbåtshamnen Barton Grange Marina i Lancashire i norra England.

Läs mer
Sale de Sports in Celles, Belgium cladded with Rockpanel Woods facade cladding
Public - Gymnasiums / sportshalls
17 jun 2019

En helt ny idrottshall med en look av autentisk träfasad

Sedan februari 2019 kan invånare i Celles-en-Hainaut i Belgien utöva sport, dansa och ta yogakurser i en helt ny idrottshall med ett utseende som tydligt utmärker sig från omgivningen. Vad gör den här anläggningen så unikt? Byggnadsfasaden och Rockpanel Woods-skivorna. Fasadpanelerna sticker ut tack vare variationen i färgerna och dimensionerna.

Läs mer
The Christophorus school in Mülheim-Kärlich (Germany) with (engraved) Rockpanel Metallics and Rockpanel Colours exterior cladding boards
Public - Schools / Universities
13 jun 2019

Ett konstverk av en fasad

Robust, hållbart och med lågt underhåll: dessa var förutsättningarna för Christophorus-skolans nybyggnad i Mülheim-Kärlich (Tyskland). Fasadpanelerna från Rockpanel visade sig uppfylla alla dessa krav. Dessutom hade de en annan stor fördel: det var möjligt att gravera in ett vackert konstverk utan att materialet krävde någon speciell behandling.

Läs mer
GBS Nordhorn in Nordhorn, Germany cladded with Rockpanel Woods and Chameleon facade cladding
Public - Schools / Universities
12 jun 2019

Skolan för yrkesutbildningar i Nordhorn genomgår en riktigt ansiktslyftning

I tyska Nordhorn har skolan för yrkesutbildningar ”GBS Grafschaft Bentheim” har den gamla fasaden fått ett rejält lyft. Tack vare en modern och hållbar designlösning med innovativa skivmaterial från Rockpanel är skolan nu framtidssäkrad.

Läs mer
Multi Family housing in Ypres, Belgium cladded with Rockpanel Colours and curved.
Residential - Blocks of flats
14 feb 2019

En traditionell fasad insvept i en vit slöja

Arkitekterna på Vyvey & Partners vann en arkitekttävling för ett lägenhetsprjekt i den belgiska staden Ypres, tack vare sitt anmärkningsvärda bidrag till ett projekt med allmännyttiga bostäder, Ons Onderdak. I projektet använde man en återhållsam palett med tre toner: grå tegelsten tillsammans med vita och delvis välvda skivor från Rockpanel.

Läs mer
Beach bar in Konstanz, Germany for the Seezeit Studentenwerk with Rockpanel Natural exterior cladding
Commercial - Hotels & Restaurants
13 feb 2019

Strandbaren Seezeit i Konstanz: en smart design med speciell atmosfär

När du har en byggnad på endast 60 m² men måste trycka in utrustning för en hel strandbar, då gäller det att vara kreativ. Arkitekterna på Lutz + Roos visade verkligen upp en stor fyndighet när de ritade Seezeit Beach Bar i staden Konstanz i Tyskland.

Läs mer
Vestegnen HF & VUC Building, educational institution Rødovre, Denmark cladded with Rockpanel Colours facade cladding.
Public - Schools / Universities
06 feb 2019

Vestegnen HF & VUC-byggnaden: en inspirerande inlärningsmiljö

Vestegnen HF & VUC är ett utbildningscenter för ungdomar och vuxna. En av de platser de finns på är Rødovre, strax väster om Köpenhamn. Där har H+ Architects ritat en utbildningsmiljö åt Vestegnen som anammar öppenhet och ljus, tillsammans med hållbarhet och innovativa koncept för vuxenutbildning.

Läs mer
Résidence La Violette in Le Teil, France, cladded with Rockpanel Colours facade cladding
Residential - Blocks of flats
04 feb 2019

Den radikala omvandlingen av Résidence La Violette

Ardèche Habitat och Atelier Montérémal Architectes har uppnått framgångar med en stor renovering av projektet Résidence La Violette. Detta bostadsområde från mitten av 1900-talet var väldigt omodernt. Det skulle därför renoveras för att förbättra utseendet, bekvämligheten och energieffektiviteten. Fasadskivorna Rockpanel Colours gav de 102 bostäderna (utspridda över 8 byggnader) ett helt nytt utseende.

Den radikala omvandlingen av Résidence La Violette
New school building cladded with Rockpanel Woods, located in Zaltbommel, The Netherlands
Public - Schools / Universities
23 okt 2018

Rockpanel involverat ett unikt skolprojekt

I den lilla staden Zaltbommel i Nederländerna har ett unikt skolprojekt väckt stort samhällsintresse hos omgivningen tack vare sin speciella utformning.

Ta reda på mer
Multi-family housing in Winterthur, Switzerland with Rockpanel Colours facade cladding
Residential - Blocks of flats
23 okt 2018

En dynamisk fasad lyser upp Winterthur

I staden Winterthur i Schweiz har ett lägenhetskomplex med flera byggnader blivit ett arkitektoniskt landmärke i regionen. Tack vare dess markanta gula färg sticker dessa byggnader verkligen ut från mängden.

Läs mer
The Groninger Water Company in Hoogezand with Rockpanel Colours facade cladding
Commercial - Office / administration
23 okt 2018

Förfallen lagerlokal blir fantastiskt showroom

I industriområdet Martenshoek Noord i Hoogezand i norra Nederländerna har en gammal lagerbyggnad omvandlats till ett nytt mångfunktionellt centrallager för vattenbolaget Waterbedrijf Groningen.

Ta reda på mer
Revovation of a private house in Weert, The Netherlands with Rockpanel Colours exterior cladding.
Residential - Single family houses
17 okt 2018

Från sjuttiotalshus till hållbar designvilla

Arkitekten Geert-Jan Kwaspen fick i uppdrag att omvandla detta typiska enfamiljshus från 1970-talet till en designvilla som uppfyller 2020 års hållbarhetskrav. Som skal till huset använde han paneler från Rockpanel.

Ta reda på mer
Apartment complex ‘‘t Bakenshof’ in Horst, The Netherlands
Residential - Blocks of flats
17 okt 2018

Före detta äldreboende får nytt liv

Vad gör man när ett starkt föråldrat äldreboende inte längre går att använda för detta syfte men när byggnaden från 1986 är alldeles för ny för att rivas.? Den frågan ställde man sig i Horst kommun i Limburg.

Ta reda på mer
Betty-Greif school in Pfarrkirchen, Bavaria - Germany
Public - Schools / Universities
15 okt 2018

Särskola med livfull fasad

Lättarbetad, enkelt underhåll och attraktiv – så löd kraven på fasaden till utbyggnaden på en särskola i Pfarrkirchen i Bayern. Lösningen blev en bakventilerad fasad med Rockpanel Rockclad fasadskivor.

Ta reda på mer
New build of the Les Trèfles primary school in Anderlecht, Belgium with Rockpanel Natural & Rockpanel Chameleon exterior cladding. Les Trefles
Public - Schools / Universities
15 okt 2018

Hållbar skola vänder blad

En ny typ av lågstadieskola - vacker, hållbar och stimulerande. Árter baserade skolans unika form på namnet på området, Les Trèfles (klöver) samt på studier av den japanska professorn Mitsuru Senda.

Ta reda på mer
Office/production building with Rockpanel Natural facade cladding in Eggenfelden, Germany.
Industrial - Manufacturing - non-food
15 okt 2018

En ”levande” fasad i harmoni med naturen

Familjeföretaget BRUNNER har formgett och tillverkat kaminer och öppna spisar av hög kvalitet sedan 1946. Den anmärkningsvärda fasaden passar väl in med BRUNNER:s framtidsorienterade verksamhet. Träets roll som bränsle i BRUNNER:s produkter återspeglas i den naturliga formgivningen och känslan i båda byggnaderna som är klädda med Rockpanel skivor.

Ta reda på mer
CineWorld with Rockpanel Chameleon and Rockpanel Colours in Whiteley, United Kingdom
Commercial - Theatres / Cinemas
27 sep 2018

En färgglad fasad som skänker glamour till den vita duken

Även om det är mycket som har ändrats sedan den första filmen med rörliga bilder visades i Storbritannien 1896 är en biograf fortfarande en speciell plats där människor i alla åldrar och från alla bakgrunder kan roa sig, låta sig överraskas och bli slagna med häpnad. När man ritade den nya multibiografen Cineworld i den lilla staden Whiteley i södra England, ville arkitekterna på Corstorphine + Wright Architects få fram dessa känslor med hjälp av en Technicolor-fasad med Rockpanel-produkter.

Läs mer