Referensprojekt

I vårt avsnitt med referensprojekt, kan du läsa om arkitektens vision, entreprenörens erfarenheter och ägarens uppfattning om deras framstående byggnadskonstruktioner.

Byggnadstyper

Projekttyper

Varumärken

Länder

We can't find any results that match your search

rockpanel case study base camp denmark
Övrig
08 okt 2020

BaseCamps trälook fasad smälter in i det böljande landskapet

I det gröna och böljande landskapet strax norr om Köpenhamn, i den vackra förstaden Lyngby går naturen och studentlivet hand i hand. BaseCamp är ett nytt studentboende som är ritat och designat för att binda ihop gemenskap i en grön naturlig miljö. Därför har man klätt fasaden med fasadskivor i trälook, och som både ger ett naturligt uttryck som kräver minimalt underhåll.

Läs mer
case studie passiefhuis belgie
Enfamiljshus
11 jun 2020

Rockpanel fasad ger det iögonfallande passivhuset ett stilrent utseende

Ett av världens största passivhus ligger i staden Amay i Belgien. På en mycket stor tomt, vackert belägen intill en skog byggde Myriam Sendon och Bruno Diliberto sitt drömhus. Det ritades av arkitektbyrån DSH. Rockpanel är en av de stolta tillverkarna till detta enastående, självbyggda och unika projekt.

Läs mer
case studie koningslaan nederland
Flerfamiljshus
11 jun 2020

Vertikala ”falska fogar” ger detta bostadshus ett elegant uttryck

I Rotterdam i Nederländerna har man uppfört ett 90 meter långt hus med lägenheter. Trots dess enorma längd ser byggnaden på Koningslaan varken lång eller monoton ut tack vare finurlig design skapad av arkitektfirman ZAAK VAN NN. Genom att kombinera olika material på ett smart sätt, med Rockpanel Colours fasadskivor har man fått ett vackert och effektfullt resultat.

Läs mer
case studie moerzeke belgie
Enfamiljshus
11 jun 2020

Ett modernt hus med ett snyggt och elegant utseende

Wim Smekens bor i den belgiska staden Moerzeke och äger en byggentreprenörfirma som heter Smekens Constructors BVBA. Han har valt att klä sitt eget hus med fasadbeklädnad från Rockpanel. Som byggnadsentreprenör, specialiserad inom tak och fasad, var Rockpanel en välkänd produkt. Tack vare många positiva erfarenheter från tidigare projekt, rådde det inget tvivel om att han även skulle välja Rockpanel för sitt eget hem.

Läs mer
Biosphera Equilibrium
Övrig
09 jun 2020

Biosphera Equilibrium: en innovativ bostad med Rockpanel fasad

Hur ser egentligen framtidens bostäder ut? Biosphera Equilibrium är en innovativ boendelösning som kan ge oss en försmak. Denna mobila, passivhusprototyp kanske inte är så stor men erbjuder allt du behöver för ett bekvämt, hälsosamt och grönt liv. Man har använt produkter från både ROCKWOOL och Rockpanel för att uppnå önskat resultat.

Läs mer
Skyline Bournemouth (Oxford Road Student Accommodation)
Flerfamiljshus
04 jun 2020

Brandsäker, vibrerande och hög fasad för studenter

På Oxford Road, mitt i hjärtat av den hektiska förorten Lansdowne, ligger navet för studentlivet för tusentals studenter som pluggar på Bournemouths universitet. En vacker byggnad med sjutton våningar som ritats av Intersect Architects och som heter Skyline. Den är ett av de högsta husen i området som drar nytta av stenullens många kraftfulla fördelar - ett mångsidigt och icke-brännbart material som kan användas till isolering och fasadbeklädnad, och samtidigt ge ett vackert uttryck och hög brandsäkerhet.

Läs mer
Ladda mer
Image for the link to the Reference Locator