Referensprojekt

I vårt avsnitt med referensprojekt, kan du läsa om arkitektens vision, entreprenörens erfarenheter och ägarens uppfattning om deras framstående byggnadskonstruktioner.

Byggnadstyper

Projekttyper

Varumärken

Länder

Produkter

We can't find any results that match your search

case study maison de repos
Rockpanel Colours RAL 9010 en RAL 7022
Rockpanel Woods Beuken
Flerfamiljshus
14 jan 2021

Vacker fasadbeklädnad för ett attraktivt och hållbart arkitekturobjekt

Vacker fasadbeklädnad för ett attraktivt och hållbart arkitekturobjekt. Efter ett framgångsrikt samarbeta mellan statliga och privata aktörer, öppnade äldreboende ”La Résidence Vallée du Hoyoux” i belgiska Huy, i november 2019.

Läs mer
Rockpanel case study denmark
Flerfamiljshus
23 nov 2020

Fasadrenovering förvandlar flerbostadshus i Roskilde

Bostadsföreningen A/B Tårnparkens 3 lägenhetshus i Roskilde väster om Köpenhamn har fått ett nytt liv vid en fasadrenovering och sagt ett evigt farväl till flagnad och underhållskrävande putsad fasad.

Läs mer
rockcycle project
Flerfamiljshus
11 nov 2020

Färgglada gavlar blåser nytt liv i loftgångshus i Haarlem

Går det att integrera gamla flerbostadshus i en modern stadsmiljö? Renoveringen av fyra loftgångshus i nederländska Haarlem visar att det är möjligt. Man valde Rockpanel Chameleon, en spektakulär skiva som skiftar i färg beroende utifrån vinkel och ljus. Och de gamla fasadpanelerna? De återlämnades till ROCKWOOL för återanvändning och tillverkning av nya produkter genom tjänsten Rockcycle®.

Läs mer
Rockpanel case study base camp
Skolor och universitet
08 okt 2020

BaseCamps trälook fasad smälter in i det böljande landskapet

I det gröna och böljande landskapet strax norr om Köpenhamn, i den vackra förstaden Lyngby går naturen och studentlivet hand i hand. BaseCamp är ett nytt studentboende som är ritat och designat för att binda ihop gemenskap i en grön naturlig miljö. Därför har man klätt fasaden med fasadskivor i trälook, och som både ger ett naturligt uttryck som kräver minimalt underhåll.

Läs mer
Rockpanel case study
Övrig
17 sep 2020

En resa längs motorvägen

En toalettbyggnad på en rastplats förknippar man kanske inte med estetisk design, futuristiskt uttryck och hållbarhet.

Läs mer
Rockpanel case study colours
Flerfamiljshus
17 sep 2020

”ERA” bostadshus i Rotterdam återställda till sin forna glans

Fyra så kallade ERA-hus i Rotterdam i Nederländerna har helrenoverats. Lägenheterna är nu helt anpassade till dagens och morgondagens standard, Tack vare en smart användning av material, här ibland Rockpanel Colours, återfick bostäderna deras forna glans.

Läs mer
Ladda mer