Referensprojekt

I vårt avsnitt med referensprojekt, kan du läsa om arkitektens vision, entreprenörens erfarenheter och ägarens uppfattning om deras framstående byggnadskonstruktioner.

Building Types

Project Types

Brands

Countries

We can't find any results that match your search

Klostermarksskolen in Roskilde, Denmark cladded with Rockpanel Colours RAL 7016 and RAL 7021 facade cladding
Public - Schools / Universities
05 feb 2020

Klostermarksskolan: Konsten att skapa en hållbar skolmiljö

I dagens designvärld blir det ett allt viktigare mål att skapa mer värde ur färre resurser. När arkitekterna skulle rita Klostermarksskolan införlivade man slitstarka och hållbara material. Dessutom så optimerade man utrymmena och använde sig av energieffektiva designstrategier.

Läs mer
Bonarka For Business, Building F of B4B Office Park in Krakow, Poland, cladded with Rockpanel Woods facade cladding
Commercial - Office / administration
04 feb 2020

Bonarka For Business visar vägen till framtidens kontorsdesign

Alldeles intill Bonarka City Center – ett populärt center med butiker och annat nöjesutbud i Kraków, Polen – ligger Bonarka for Business (B4B). Denna prisbelönta kontorspark består av 10 innovativa byggnader. En av dessa, ”Byggnad F” i affärsområdet Bonarka for Business (B4B), är beklädd med fasadskivor av typen Rockpanel Woods.

Läs mer
Belle Vue Brewery in Brussels, old brewery transformed into Hotel Belvue. This building is clad with Rockpanel Ply facade cladding.
Commercial - Hotels & Restaurants
04 feb 2020

Belle Vue Brewery i Bryssel: från ett gammalt bryggeri till ett modernt hotellcentrum

Mitt i centrala Bryssel, nära stadens kanal, finns en byggnad som kombinerar hundraårig historia med innovation. I det som tidigare var ölbryggeriet Belle Vue ligger nu ett hotell- och restaurangcentrum. Det ägs huvudsakligen av Hotel Belvue, Belgiens första helt passiva hotell. Arkitektbyrån l’Escaut hade ansvaret för renoveringen och man använda Rockpanel Ply som fasadbeklädnad.

Läs mer
EromesMarko office building and factory in Wijchen, Netherlands cladded with Rockpanel Woods (custom design) facade cladding.
Commercial - Office / administration
29 okt 2019

Unik träfasad gör fabriken till ett riktigt blickfång

EromesMarkos huvudkontor har genomgått en verklig förvandling. Företaget som skapar innovativa utbildningsmiljöer har tre produktionsplatser i Nederländerna. Fabriken i Wijchen, bredvid huvudkontoret uppfördes 1967. Eftersom byggnaden genom åren redan hade utvidgats flera gånger krävdes nu en total renovering. Arkitekt Martijn de Waal (DUAL architects) ritade en fabriksbyggnad där hållbarhet är en central faktor – både interiört och exteriört.

Läs mer
Sherwin office in Kortenberg, Belgium cladded with Rockpanel Chameleon facade cladding.
Commercial - Office / administration
24 sep 2019

Ny kameleontfasad i Belgien blev en omedelbar succé

Som ett ytbehandlingsföretag som är känt för att utföra renoveringsprojekt med markanta och effektfulla utseenden stod det klart redan från början att Sherwin ville förvandla sin nya kontorsbyggnad till en riktig attraktion. Naturligtvis var de tvungna att inkludera en fasad som verkligen sticker ut i mängden. Tack vare de magiska färgeffekterna hos Rockpanel Chameleon har kontoret blivit en byggnad som drar alla blickar till sig i området.

Läs mer
The new Sydhaven school in Copenhagen, Denmark with Rockpanel Colours exterior cladding
Public - Schools / Universities
23 sep 2019

Skolan är den komponent som knyter samman staden med dess hamn

I stadsdelen Sydhavnen i Köpenhamn hittar vi en skola som inte liknar någon annan. Arkitekturen återspeglar skolans vision om att vara den komponent som knyter samman staden, hamnen och samhället som helhet.

Läs mer
Ladda mer