Referensprojekt

I vårt avsnitt med referensprojekt, kan du läsa om arkitektens vision, entreprenörens erfarenheter och ägarens uppfattning om deras framstående byggnadskonstruktioner.

Building Types

Project Types

Brands

Countries

We can't find any results that match your search

Case study solangen sweden
Residential - Blocks of flats
03 jun 2020

Nya Kvarteret Solängen sätter färg på tillvaron för 27 nya hyresgäster

Efterfrågan på bostäder i Årjängs kommun växer. Under hösten 2019 påbörjade PEAB därför byggandet av nya Kvarteret Solängen i Töcksfors, på uppdrag av Årjängs Bostads AB. Och våren 2020 var de 27 lägenheterna inflyttningsklara. Lägenheterna är fördelade i tre huskroppar och samtliga fasader är beklädda med fasadskivor från Rockpanel som skapar ett vackert färgspel i fasaden som ger en hållbar och brandsäker lösning.

Läs mer
project coppergate
Commercial - Other
06 apr 2020

Coppergate – ett samtida landmärke i hjärtat av Swanseas stadskärna

I Swansea (Storbritannien) har ett 14 våningar högt och helt nytt studentboende dykt upp. Denna imponerande byggnad färdigställdes 2019 men blev genast ett landmärke tack vare sin iögonfallande fasad. Rockpanel Chameleon, fasadskivorna som skiftar färg, ger inte bara ett makalöst utseende, utan brandbeständigheten är minst lika imponerande. Skivorna är certifierade som Euroklass A2 vilket ger en brandsäker boendemiljö för de över 300 studenter som bor där.

Läs mer
project barendrecht 1
Industrial - Distribution center
02 apr 2020

Efter tolv år skiner distributionscenter som aldrig förr

Hollander Barendrecht, ett dotterbolag till The Greenery, ser till att många matbutiker i Nederländerna får färskvaror och kylda produkter levererade till sig varje dag. Under 2008 öppnade de ett nytt distributionscenter för färskvaror. Tack vare genomtänkt användning av slitstarka material har man sett till att byggnaden, som nu är tolv år gammal, fortfarande ser så gott som ny ut.

Läs mer
Klostermarksskolen in Roskilde, Denmark cladded with Rockpanel Colours RAL 7016 and RAL 7021 facade cladding
Public - Schools / Universities
05 feb 2020

Klostermarksskolan: Konsten att skapa en hållbar skolmiljö

I dagens designvärld blir det ett allt viktigare mål att skapa mer värde ur färre resurser. När arkitekterna skulle rita Klostermarksskolan införlivade man slitstarka och hållbara material. Dessutom så optimerade man utrymmena och använde sig av energieffektiva designstrategier.

Läs mer
Bonarka For Business, Building F of B4B Office Park in Krakow, Poland, cladded with Rockpanel Woods facade cladding
Commercial - Office / administration
04 feb 2020

Bonarka For Business visar vägen till framtidens kontorsdesign

Alldeles intill Bonarka City Center – ett populärt center med butiker och annat nöjesutbud i Kraków, Polen – ligger Bonarka for Business (B4B). Denna prisbelönta kontorspark består av 10 innovativa byggnader. En av dessa, ”Byggnad F” i affärsområdet Bonarka for Business (B4B), är beklädd med fasadskivor av typen Rockpanel Woods.

Läs mer
Belle Vue Brewery in Brussels, old brewery transformed into Hotel Belvue. This building is clad with Rockpanel Ply facade cladding.
Commercial - Hotels & Restaurants
04 feb 2020

Belle Vue Brewery i Bryssel: från ett gammalt bryggeri till ett modernt hotellcentrum

Mitt i centrala Bryssel, nära stadens kanal, finns en byggnad som kombinerar hundraårig historia med innovation. I det som tidigare var ölbryggeriet Belle Vue ligger nu ett hotell- och restaurangcentrum. Det ägs huvudsakligen av Hotel Belvue, Belgiens första helt passiva hotell. Arkitektbyrån l’Escaut hade ansvaret för renoveringen och man använda Rockpanel Ply som fasadbeklädnad.

Läs mer
Ladda mer