Referensprojekt

I vårt avsnitt med referensprojekt, kan du läsa om arkitektens vision, entreprenörens erfarenheter och ägarens uppfattning om deras framstående byggnadskonstruktioner.

Building Types

Project Types

Brands

Countries

We can't find any results that match your search

EromesMarko office building and factory in Wijchen, Netherlands cladded with Rockpanel Woods (custom design) facade cladding.
Commercial - Office / administration
29 okt 2019

Unik träfasad gör fabriken till ett riktigt blickfång

EromesMarkos huvudkontor har genomgått en verklig förvandling. Företaget som skapar innovativa utbildningsmiljöer har tre produktionsplatser i Nederländerna. Fabriken i Wijchen, bredvid huvudkontoret uppfördes 1967. Eftersom byggnaden genom åren redan hade utvidgats flera gånger krävdes nu en total renovering. Arkitekt Martijn de Waal (DUAL architects) ritade en fabriksbyggnad där hållbarhet är en central faktor – både interiört och exteriört.

Läs mer
Sherwin office in Kortenberg, Belgium cladded with Rockpanel Chameleon facade cladding.
Commercial - Office / administration
24 sep 2019

Ny kameleontfasad i Belgien blev en omedelbar succé

Som ett ytbehandlingsföretag som är känt för att utföra renoveringsprojekt med markanta och effektfulla utseenden stod det klart redan från början att Sherwin ville förvandla sin nya kontorsbyggnad till en riktig attraktion. Naturligtvis var de tvungna att inkludera en fasad som verkligen sticker ut i mängden. Tack vare de magiska färgeffekterna hos Rockpanel Chameleon har kontoret blivit en byggnad som drar alla blickar till sig i området.

Läs mer
The new Sydhaven school in Copenhagen, Denmark with Rockpanel Colours exterior cladding
Public - Schools / Universities
23 sep 2019

Skolan är den komponent som knyter samman staden med dess hamn

I stadsdelen Sydhavnen i Köpenhamn hittar vi en skola som inte liknar någon annan. Arkitekturen återspeglar skolans vision om att vara den komponent som knyter samman staden, hamnen och samhället som helhet.

Läs mer
Sports hall 'Lärkan' in Sala, Sweden cladded with Rockpanel Stones Mineral Rust and Basalt Iron facade cladding.
Commercial - Gymnasiums / sportshalls
12 sep 2019

Salas nya idrottshall lyser upp både stad och föreningsliv

Under förra sommaren påbörjades byggandet av nya idrottshallen ’Lärkan’ i Sala, vilken slår upp dörrarna nu på lördag, den 31 augusti. Och den är minst sagt unik i sin design. Stadens nya idrottshall kommer inte enbart skapa glädje hos sportutövare, utan även erbjuda ett vackert inslag i stadens arkitektur med sin konstnärliga fasad med vackra ljuseffekter.

Läs mer
Renovation of a Multi Family Housing in Hannover, Germany with Rockpanel Colours exterior cladding
Residential - Blocks of flats
06 aug 2019

Haute Couture inom husbygge: färgglad fasadbeklädnad i Hannover

Under 2012 beslöt bostadsrättsföreningen Gartenheim att bygga om ett flerfamiljshus som byggdes 1957. Innan renoveringen hade byggnaden en murad fasad i ljusbeige färg. Men nu ser det annorlunda ut! Detta flerfamiljshus i tyska Hannover – som döpts till ”Haute Couture” – är numera en färgsprakande konstruktion.

Läs mer
Tours Bièvre in Antony, France cladded with Rockpanel Colours and Woods facade cladding
Residential - Blocks of flats
26 jul 2019

Renovering av flerfamiljshus kombinerar brandsäkerhet och design

Många arkitekter ställs inför utmaningen att inte bara rita byggnader som uppfyller deras drömmar vad gäller design utan även uppfyller kraven om optimal brandsäkerhet. Det finns många sätt att uppfylla kraven i plan- och bygglagen, men vilket är det bästa alternativet när du samtidigt vill skapa bästa möjliga design?

Läs mer
Ladda mer
rockpanel