Referensprojekt

I vårt avsnitt med referensprojekt, kan du läsa om arkitektens vision, entreprenörens erfarenheter och ägarens uppfattning om deras framstående byggnadskonstruktioner.

Byggnadstyper

Projekttyper

Varumärken

Länder

Produkter

We can't find any results that match your search

Rockpanel Woods 
Case study Valburg Nederland
Övrig

En levande Rockpanel Woods-fasad får en multihall att passa in i omgivningarna

I nerderländska Valburgen liten stad med under 2 000 invånare, har ett helt ny multihall byggts. Centret, som heter't Knooppunt, är ganska stort och skulle lätt kunna rymmas i en stadsmiljö. Tack vare en beklädnad med ett sinnrikt mönster av fyra olika Rockpanel Woods-färger med omväxlande svarta linjer lyckades arkitekterna få fasaden att passa perfekt in i sin omgivning.

Läs mer
Case Study France Rodeilhac 
Rockpanel colours
Flerfamiljshus

Renovering av allmännyttiga bostäder med en elegant och slitstark fasadbeklädnad

Det allmännyttiga bostadsbolaget Toulon Habitat Méditerranée erbjuder bostäder för många invånare i regionen Toulon i södra Frankrike. Ett av deras bostadshus, som ligger i hjärtat av Toulons historiska centrum, har fått ett helt nytt utseende. Tack vare användning av fasadbeklädnad från Rockpanel kunde arkitekten enkelt kombinera kreativ frihet med riktigt hög slitstyrka.

Läs mer
Case Study Rockpanel La Madeleine
Rockpanel Woods
Flerfamiljshus

Renovering av allmännyttiga bostäder i franska La Madeleine

I La Madeleine strax norr om Lille i norra Frankrike ligger ett allmännyttigt bostadsområde som renoverats med både Rockpanel Woods-beklädnad och ROCKWOOL-isolering. Kombinationen av stenullsprodukter gör byggnaden brandsäker, energieffektiv och framtidssäker.

Läs mer
Rockpanel case study blauwe stad 
Rockpanel Woods Slate Oak
Enfamiljshus

En stark och hållbar Rockpanel Wood-fasad skyddar det moderna hemmet

En träfasad som utan problem tål den fuktiga luften vid Oldambtmeer? Med sitt nybyggda hem i Blauwestad i Nederländerna bevisar Rick Beekhuis och Lonneke Groteboer att detta är möjligt tack vare Rockpanel Woods-fasadskivor.

Läs mer
Rockpanel Case Study Oudsbergen Belgium
Rockpanel Woods Beuken
Enfamiljshus

Enhetlig fasad på fyra lägenheter tack vare Rockpanel Woods

I Oudsbergen i Belgien finns en modern nybyggnation, vackert inbäddad i gröna omgivningar. Bakom den enhetliga fasaden finns fyra lägenheter som har utsikt över ängar och en skogen. Fasaden på bottenvåningen bekläddes med Rockpanel Woods Beech, vilket gav de fyra husen ett enhetligt uttryck som en enhetlig byggnation med visuell kontinuitet.

Läs mer
Rockpanel Case Study
Lokeren Belgium
Rockpanel Premium A2
Flerfamiljshus

Imponerande fasadrenovering på belgiskt flerbostadshus

Ytterfasaden på det högsta bostadshuset i Lokeren i Belgien har renoverats radikalt. Den karaktäristiska grå betongfasaden är nu klädd med Euroklass A2-fasadskivor i Rockpanel Metals . Beklädnadsskivorna ger inte bara optimerad brandsäkerhet utan ger också huset ett speciellt utseende. En glansig metallisk ytbehandling gör att byggnaden får ett föränderligt uttryck från alla olika vinklar.

Läs mer
Ladda mer