I Marciaga di Costermano, en liten stad i provinsen Verona i Italien, har en oexploaterad kommunägd tomt förvandlats till en så kallad bicigrill, ett multicenter för sociala aktiviteter.

Marciaga di Costermano sul Garda är en charmig stad med utsikt över Gardasjöns stränder. Staden ligger på kullarna vid foten av Mount Baldo, och är omringad av vackra cykelvägar. 2014 bestämde sig kommunen för att omvandla ett outnyttjat område i staden till ett multicenter med målet att skapa ett viktigt socialt nav. Den nya konstruktionen som färdigställdes 2019 används gärna somrastplats för de många cyklister som använder det breda nätverket av vägar som slingrar sig över kullarna, och rymmer även ett cykeluthyrnings och en restaurang. Byggnaden omges av ett stort grönområde som ger plats åt fritidsaktiviteter, idrott och offentliga tillställningar.

Använda produkter:

Rockpanel Colours e Rockpanel Natural

1/5
Jag valde Rockpanel fasadskivor tack vare de många olika färgnyanserna och materialets tekniska egenskaper. Stenull är garanterat hållbart och motståndskraftigt mot yttre påverkan. Dessutom är det ett böjbart och flexibelt material, en nödvändig egenskap eftersom skivorna måste anpassas efter strukturens krökta geometri. Därutöver medförde bra rådgivning och samarbete med Rockpanel till projektframgångarna.” - Projektarkitekt Michele Zecchini.
Case Study Italy Bicgrill

Använda produkter: