I Marciaga di Costermano, en liten stad i provinsen Verona i Italien, har ett oanvänt kommunalt område förvandlats till en så kallad bicigrill, ett multicenter för sociala aktiviteter.

Marciaga di Costermano sul Garda är en charmig stad med utsikt över Gardasjöns stränder. Staden ligger på kullarna vid foten av Mount Baldo, vilket gör den omringad av vackra cykelvägar. Under 2014 bestämde sig kommunen för att omvandla ett outnyttjat område i staden till ett multicenter med målet att skapa ett viktigt socialt nav. Den nya konstruktionen som färdigställdes 2019 används som en rastplats för de många cyklister som använder det breda nätverket av vägar som slingrar sig över kullarna, och rymmer även ett cykeluthyrningscenter. Byggnaden omges av ett stort grönområde som ska bli en plats för fritidsaktiviteter, idrott och offentliga tillställningar.

Använda produkter:

Rockpanel Colours e Rockpanel Natural

Case Study Italy Bicgrill
Case Study Italy Bicgrill
Case Study Italy Bicgrill
Case Study Italy Bicgrill
Case Study Italy Bicgrill
Jag valde Rockpanel-paneler tack vare de många olika färgnyanserna och materialets tekniska egenskaper. Stenull är garanterat hållbart och motståndskraftigt mot yttre påverkan. Dessutom är det ett tänjbart och flexibelt material, en oumbärlig egenskap eftersom panelerna måste anpassas efter strukturens krökta geometri. Dessutom råden vi fick och det utmärkta samarbetet med Rockpanel till projektframgångarna.- Projektarkitekt Michele Zecchini
Case Study Italy Bicgrill

Använda produkter: