En helt ny idrottshall med en look av autentisk träfasad

Beställ gratis prover

Sedan februari 2019 kan invånare i Celles-en-Hainaut i Belgien utöva sport, dansa och ta yogakurser i en helt ny idrottshall med ett utseende som tydligt utmärker sig från omgivningen. Vad gör den här anläggningen så unikt? Byggnadsfasaden och Rockpanel Woods-skivorna. Fasadpanelerna sticker ut tack vare variationen i färgerna och dimensionerna.

Precis bredvid Maison de l’Entité in Celles där det ligger en kommunal park och fem platser för utomhussport stod en gammal, förfallen byggnad som behövde renoveras. Arkitekten Michel Meyrant valde en modern design som är perfekt integrerad i den omgivande landsbygden. Det var en ganska tuff utmaning eftersom de två huvudbyggnaderna är gjorda i traditionella material som tegel och typiska takplattor medan den nyare byggnaden bestod av betong och korrugerad plåttak.

Rockpanel Woods

Fyra sorter i Rockpanel Woods-serien användes för den nya idrottshallen: Keramisk ek, kol ek, strass ek och skiffer ek. Treehouse School i Holland var en stor inspirationskälla. Panelerna med autentisk trädesign sattes upp på fasaden med olika tjocklekar och storlekar för att skapa en lekfull effekt. Detta var första gången för A3MENUISERIE, det företag som monterade fasadbeklädningen. ”Installationen var mer än ovanlig. Vi kapade skivorna i olika dimensioner i vår verkstad (höjder på 30, 27, 21 och 14 cm) och blandade därefter färgerna och tjocklekarna. Det resulterade i en unik design.”

Ett extraordinärt projekt 

Byggnaden drar verkligen till sig uppmärksamhet. Både dag och natt! Michel Meyrant: ”Idrottshallen är naturligt upplyst av stora aluminiumfönster utrustade med markiser. Dessa ger byggnaden ett modernt utseende och ökar komforten för användarna. På kvällen är fasaderna upplysta av LED-strålkastare.” I sportshallen finns ett rum för olika sportaktiviteter (dans, yoga, gymnastik m.m.), tre omklädningsrum, en bar med ett förråd, offentliga toaletter och en handikapptoalett. 

Alla involverade i projektet är otroligt nöjda med slutresultatet. ”Det är verkligen en underbar byggnad och en bra referens för vårt företag” avslutar A3MENUISERIE.

rockpanel