När fasaden inte längre lever upp till en accepterad standard, är det hög tid att titta på nya alternativ – och då finns det ingen anledning att spara på krutet. Så är fallet med Hotell Årjäng, nya fasad. Som ersättare till den gamla putsade fasaden har man bland annat valt att rusta hotellbyggnaden med hållbara fasadskivor från Rockpanel, solcellspaneler och konst med lokal förankring. 

Hotellbyggnadens utsida är det första som möter gästernas blick. Därför är det viktigt att fasaden ger ett välkomnande och behagligt intryck för ögat som möter den. På samma gång är det minst lika viktigt att fasaden lever upp till en rad andra mer funktionella krav. Inget av ovanstående bedömdes gällande när man tog sig en närmare titt på Hotell Årjäng i Värmland.

Efter att ha upptäckt påväxt inne i den gamla putsade fasaden, samtidigt som den börjat att se sliten ut, fattade man beslutet att snabbt vidta åtgärder med målet om en mer slitstark fasad.

Renoveringen av fasaden som utfördes av PEAB, för fastighetsägaren ÅBAB, påbörjades 2020 och blev färdig samma år. Arkitektbyrån knuten till projektet är Tengbom i Karlstad.

Använda produkter:

Rockpanel Colours RAL 9001, RAL 7022, RAL 3009, RAL 8024 och RAL 0504040

1/1
1/7

Projektinformation:

Projekt: Hotell Årjäng
Plats: Årjäng, Sverige
Arkitekt: Tengbom i Karlstad
Huvudentreprenör: PEAB
Fastighetsägare: ÅBAB
Konstnär: Lena Hautoniemi
Produkter: Rockpanel Colours RAL 9001, RAL 7022, RAL 3009, RAL 8024 och RAL 0504040

Använda produkter: