För idrottare som besöker lokalerna för en match är det svårt att lägga märke till designen på den helt nya idrottsanläggningen De Altis. Kontraster har varit ledordet vid designen av multihallen, som kombinerar sport, catering och utomhusaktiviteter. Den mest iögonfallande detaljen är den guld- och bronsfärgade fasaden som skapats med Rockpanel-beklädnad. Olivgrenen från Rijswijk-logotypen är infräst i beklädnaden och för en ännu mer spännande effekt är den belyst på kvällen. 

Bygga hållbart 

Projektutvecklingsbyrån OLCO fick i uppdrag av Rijswijks kommun i Nederländerna att förverkliga en ny hållbar, multifunktionell och framtidssäkrad idrottsanläggning under namnet De Altis i Rijswijk. Redan på långt håll lägger man märke till att en av de båda idrottshallarna står på en piedestal ungefär tre meter över marknivå. OLCO-chefen Mark Westra förklarar: ”Kommunen ville få högre standard  på miljön, men hade också strikta parkeringskrav. Därför har vi lyft en hall från marken och skapat parkeringsplatser under.” 

Använda produkter:

2200 m² Colours en 450 m² Colours is circulair (platen komen van een oud Rockpanel project af)

1/5
1/2

Projektinformation:

Projekt: Sports complex de Altis  
Plats: Rijswijk, Nederländerna 
Fastighetsägare: Rijswijk kommun  
Arkitekt: AGS Arkitekter  
Entreprenör: Bouwbedrijf Boot  
Fasadinstallatör: Willemsen Veenendaal 
Projektutveckling: OLCO  
Återförsäljare: Verdouw Apeldoorn  
Infästning: Skruvar 
Rockpanel-produkter: Rockpanel Colours: RAL 1002 och RAL 7006 för idrottshallarna och återanvända beklädnadsskivor i parkeringsgaraget   

 

Använda produkter: