I Helsingborg ligger Postnords nyaste terminal. Terminalen på
drygt
18000 kvadratmeter har byggts för att möta den växande e-handeln och ska samla paket- och brevhantering under samma tak. För att spegla Postnords skandinaviska företagskultur och förbättra både orienterbarheten och det visuella intrycket, valde arkitektbyrån JKAB Arkitekter att pryda entrén med slitstarka fasadskivor i träimitation från Rockpanel.

Svenska folket handlar mer och mer saker på nätet – det är ingen nyhet. För att hantera den växande e-handeln behövde Postnord en ny terminal som kompletterade företagets andra lokaler. Resultatet blev en nybyggnation i Helsingborg, där man nu har samlat både brev- och pakethanteringen under samma tak.

För att hylla Postnords skandinaviska kultur, göra byggnaden inbjudande för såväl besökare som personal, samt för att göra det enklare att hitta entrén på den drygt 18 000 kvadratmeter stora byggnaden, bestämde sig JKAB Arkitekter för att pryda entréns fasader med tre färger av träliknande fasadskivor från Rockpanels produktserie Rockpanel Woods.

Använda produkter:

Rockpanel Woods

1/7

Projektinformation

Projekt: Postnord Helsingborg
Adress: Mineralgatan 15, 254 64 Helsingborg
Produkter: Rockpanel Woods
Architekt (office): JKAB Arkitekter
Installatör: Tecta Bygg & projektering

Använda produkter: