01

Ett naturligt hållbart material

Äkta trä kan verka vara ett naturligt och hållbart materialval. Men i själva verket kräver trä mycket bearbetning innan det blir till byggnadsmaterial. Rockpanel Woods är också en naturlig produkt som kommer direkt från naturen, eftersom fasadskivorna är tillverkade av naturligt basalt. Jorden producerar mycket mer av denna vulkaniska bergart varje år än vad vi använder.

02

Brandbeständigt av naturen

Basalt, huvudingrediensen i Rockpanel fasadbeklädning, har en naturlig tålighet mot extremt höga temperaturer. Detta betyder att vår brandbeständighet kommer inifrån produkten, utan att behöva tillsätta kemiska brandskyddsmedel. Du kan använda Rockpanel Woods A2-skivor på höghus och högriskbyggnader på ett säkert sätt, eftersom de uppfyller kraven i Euroklass A2-s1, d0 (obrännbara).

03

Vackra fasader som varar länge

Rockpanel Woods fasadskivor är väldigt slitstarka och behåller sitt vackra uttryck under flera årtionden framöver. Materialet är okänsligt för fukt och det varken expanderar eller krymper. Detsamma gäller även vid stora temperaturskillnader eller luftfuktighet. Tack vare detta kan man få smala fogar.Skivorna har en riktigt bra färgbeständighet och eftersom trämönstret inte ”återupprepas”, blir uttrycket så äkta att det är svårt att skilja dem från äkta trä.

04

Lågt underhåll

Vanligt trä ruttnar med tiden, även om det har behandlats. Rockpanel Woods fasadskivor har en dokumenterad livslängd på 50 år - de ruttnar eller flagnar inte samt är i princip underhållsfria. Eftersom alla våra Rockpanel Woods skivor är ytbehandlade med ett skyddande ProtectPlus ytlager, kommer det mesta av smutsen som ansamlas på fasaden att sköljas bort av sig själv när det regnar. Det går till och med att tvätta bort graffiti.

05

Träets lätthanterlighet med stenens robusthet

Rockpanel Woods skivor är precis lika enkla att jobba med som vanligt trä, utan behov av specialutrustning. Tack vare den låga vikten är de väldigt enkla att hantera och därför enkla att montera, även på höghus. Rockpanel Woods har därför alla fördelar som äkta trä har, men med stenens robusthet och brandbeständighet.