Det finns en tidlös kvalitet i arkitektur som är i harmoni med sin omgivning. Rockpanel Nordic är tillverkad av upp till 50% återvunnet material och kan återvinnas om och om igen. Detta bidrar till en mer cirkulär industri.

Fördelar med Rockpanel Nordic

01

Stor designfrihet

Rockpanel Nordic förverkligar kreativa idéer. Man kan böja, perforera, fräsa eller kapa skivorna önskad storlek eller form. Genom att leka med bilder, texturer, ljus och skuggor kan man skapa liv i byggnaden på helt nya sätt. Och eftersom Rockpanel-skivorna inte påverkas av fukt finns det inget behov av att efterbehandla dem.

02

Hållbarhet

Rockpanel Nordic har en bekräftad livslängd på 50 årgjord av ett oberoende part (ETA), vilket ger ett större långsiktigt ekonomiskt värde. Detta är en stor fördel för fastighetsägare som slipper framtida krångel och underhållskostnader.

03

Brandsäkerhet

Det är ett enkelt faktum: sten brinner inte. Detta gör Rockpanel Nordic fasadbeklädnad brandbeständig utan tillsats av brandskyddsmedel under hela dess livslängd.

04

Snabb och enkel montering

Rockpanel Nordic-skivorna är robusta men ändå flexibla och lätta, vilket gör dem enkla att montera med standardverktyg som även används för trä. Du kan också välja mellan flera olika infästningar, t.ex. dold, diskret eller synlig som kan ge designen en extra twist.

05

Hållbarhet

Rockpanel Nordic är tillverkad av vulkanisk sten (basalt) och upp till 50% återvunnet material. Genom vårt återvinningsprogram Rockcycle® kan vi ta tillbaka stenull från bygg-, renoverings- och rivningsplatser för återvinning i slutna kretslopp och tillverka nya stenullsprodukter.